Salonboot huren

Salonboot huren Amsterdam

Welkom op deze overzichtspagina met unieke Salonboten die u bij ons kan huren.  Naast onze parel de Salonboot Avanti, werken wij nauw samen met een aantal booteigenaren die naar onze mening salonboten verhuren met dezelfde uitstraling, dezelfde kwaliteit en sfeer en ambiance in een hoog vaandel hebben staan. Wij kiezen voor authenticiteit. Wij hebben dan ook een selectie gemaakt van schepen waarvan wij denken dat die aan die minimale eisen voldoen. En die eisen zijn hoog. Van schipper tot gastvrouw want dat zijn tenslotte de hoofdpersonen die u vaart tot een succes maken. Op deze Salonboten zijn dezelfde catermogelijkheden aanwezig als op de Salonboot Avanti. Je kunt op deze Salonboten genieten van complete diners, uitgebreide buffetten tot en met borrelvaarten.

Onze Salonboten

In het algemeen zijn Salonboten historische schepen met een klassieke uitstraling. Bij een salonboot is uitstraling belangrijker dan het aantal zitplaatsen dat je bij normale rondvaartboten aantreft. In een Salonboot heb je dan ook meer ambiance ,meer sfeer en aandacht voor de passagier. Ook beschikken ze meestal over een hogere overkapping. Zo dat je normaal kan staan in een boot. Van oorsprong is een salonboot een historisch luxueus ingericht plezierschip bestemd voor dagtochtjes of riviercruises. Ook word wel vaak de benaming “Notarisboot” of “Directieschip” gebruikt. De benaming Salonboot verwijst op het feit dat zo een boot voorzien is van en comfortabele luxueuze salon met uitzicht rondom. In vroeger tijden werden deze schepen gebruikt voor de ‘gegoede klasse”.

Elke Salonboot die u bij ons huurt is geschikt voor elke weertype. Voor het warme of koude seizoen!

Het mooie van al deze Salonboten is dat zij geheel open dan wel geheel gesloten of ook gedeeltelijk gesloten of open gevaren kunnen worden. En dat kan binnen enkele minuten voor elkaar zijn. Zelfs in de winter, bij zachte temperaturen gooien wij regelmatig de ramen open zodat je prachtig kunt fotograferen of bijvoorbeeld toch in staat bent om een sigaretje te roken.  Daarbij kunnen we gewoon de kachel aanhouden zodat u toch een lekker warm aangenaam gevoel heeft.

En mocht het bijvoorbeeld regenen dan kan het dak heel snel weer uitgerold worden zodat u eigelijk een soort regengarantie heeft.