[rev_slider alias=”Koningsdag Amsterdam”]

Koningsdag: waar moet je aan denken bij huur van een boot ?

Ja op Koningsdag een boot huren is niet altijd makkelijk. Naast de vele rederijen in de stad word er op die dag ook veel door particulieren verhuurd. Bij De Salonboot Avanti verhuren wij alleen schepen aan die een vergunning hebben en voorzien zijn van een toilet . Dat voorkomt problemen en geeft zekerheid dat je niet van het water af gehaald word. En niet alleen bij Koningsdag! Wij leveren ook schepen tijdens de gaypride.

Een aantal redenen waarom u een boot voor de Koningsdag  bij ons zou moeten huren. Volgens onze opdrachtgevers zijn dit de top 5 belangrijkste redenen om voor een Koningsdag een boot bij ons te kiezen:

Top 5 redenen om bij ons een boot te huren op Koningsdag

 1. Veiligheid staat voorop:

  Vakbekwaam personeel Schipper “groot vaarbewijs”, Aparte boordmanager , EHBO kit + brandblusser, veilige constructies en brandvertragende materialen. Direkte communicatie.

 2. Ontzorgend:

  Wij nemen u veel werk en voorbereiding uit handen. Wij verzorgen de drank aan boord, geen gesleep met drank, of muziekinstallaties.  Extra veiligheid! Naast de verplichte hbo kit en brandblusser kunnen wij extra’s toevoegen aan de veiligheid zoals extra  EHBO kisten maar ook zaken als AED of medewerker BHV. 

 3. Full service: 

  Hoe wilt u de boot regelen? De opbouw mag u zelf doen (natuurlijk onder onze supervisie vwb veiligheid) maar u kunt het ook door ons laten uitvoeren of het laten uitbesteden. Door de jaren heen hebben wij veel contacten opgebouwd met toeleveranciers waarbij inkoopvoordelen maar ook logistiek winst te halen valt. Een en ander kan natuurlijk altijd in overleg.

 4. Flexibel: 

  We maken duidelijke afspraken met u en garanderen dat eea op tijd geleverd worden. Het kan natuurlijk voorkomen dat u last minute toch nog een verandering, een aanpassing wil doorvoeren. En we gaan ons best doen om dat te realiseren.

 5. Weersverwachting:

  Wij verhuren ook boten met overkapping. Zeer handig als het slecht weer is want het bederft je feestje niet. Weer of geen weer, wij varen altijd droog.

Koningsdag boot huren

 

Het leukste feest in Amsterdam is en blijft natuurlijk Koningsdag. Voorheen natuurlijk Koninginnedag. Hoewel het best duur is om een mobiel feestje te organiseren op het water is het uiteindelijk toch vaak handiger dan een feest te organiseren in de stad zelf.

Een boot huren met Koningsdag in Amsterdam is nog niet zo makkelijk. De vraag is groot en iedereen wil met vrienden op een boot de gracht op. Iedereen die een boot heeft verhuurd deze op gaat zelf varen. Daarom is het lastig om een boot te huren.

Gelukkig werken wij al jaren op de grachten en kennen we de weg in botenland. Soms kunnen we mensen gelukkig maken door hun aan boten te helpen.

Wij krijgen dagelijks vragen of we een boot te huur hebben voor Koningsdag.

Daarom verzoeken we , dat als jullie een boot willen hebben, ons een mail te sturen en niet te bellen.

Nuttige info of tips voor een geschikte huurboot op  Koningsdag

 • Meeste boten worden verhuurd naar het aantal passagiers dat op de boot kan. Niemand verhuurd een boot gevuld met de helft van het aantal passagiers
 • Zorg voor een realistische prijs die je wilt betalen voor een boot. Check of de boot bestaat (je bent niet de eerste die opgelicht is)
 • Check ook of de boot aan de veiligheidseisen voldoet. Koningsdag kan druk zijn.
 • Heb je een klein budget ga dan voor de minder populaire tijden zoals in de ochtend. Meestal niet zo giga druk en toch zeer gezellig. 
 • Heb je al eens nagedacht om op de avond voor Koningsdag te gaan varen? Dus Koningsnacht! Super gezellig en aansluitend kun je de stad in om je aan te sluiten bij diverse Koningsnacht feesten
 • Zorg voor een BOB en gecertificeerde schipper achter het roer. 
 • Zorg voor een toilet aan boord. 

 

Richtprijzen voor een boot huren tijdens Koningsdag (niet voor de Salonboot Avanti)

Kleine boot (20 passagiers, gehele dag) 2.000,- dus 100,- pp

Grote boot (40 passagiers, gehele dag) 4.000,- dus 100,- pp

Dagdeel per persoon incl. geluid en drank tussen de 50,- en 140,- pp (natuurlijk afhankelijk van tijden, kwaliteit, drank en muziek)

Officiële rondvaartboten zoals de Salonboot Avanti liggen qua prijs hier nog iets boven.