Salonboot Avanti in magazine Insider Media

Luxe Salonboot te huur amsterdam

Artikel Insider Media Salonboot Avanti rondvaart Amsterdam

Insider Media Artikel Salonboot Avanti Rondvaart Amsterdam

Leuk artikel over Salonboot Avanti in magazine Insider Media

In de nieuwe editie van Insider Media staat een leuk stukje over de Salonboot Avanti. In dit magazine vertellen ondernemers, organisaties en bewoners aan de grachten over werk, huis en leven. Met heel veel inbreng van ondernemers- en organisaties aan de Prinsen-, Keizers- en Herengracht en het Singel.

Insider Media: thema “Geven en delen”.

Deze editie staat vooral in het teken van kunst en cultuur. Veel instellingen op dit gebeid zijn aan d gracht gevestigd. Zij komen graag in contact met ondernemingen en bewoners die hun bijdrage willen leveren vanuit de binnenstad van Amsterdam. Het thema is: “geven en delen”. Want wie kunst en cultuur deelt met anderen, geeft niet alleen de andere een mooie ervaring maar voelt zichzelf ook verrijkt.

Artikel Salonboot Avanti: Flaneren op de gracht

Op pagina 54 en 55 staat het artikel. Leuk geschreven door Marjolein Tel. Alleen de kop klopt niet helemaal want een “boerenboot” is de Avanti zeker niet. Zoals ook doktersboot. Waarschijnlijk heeft de schrijfster hiermee proberen te refereren naar een Notarisboot. Maar goed het stuk is verder leuk en charmant geschreven. DE Salonboot Avanti, gebouwd in 1909 behoort tot Nederland varend cultureel erfgoed en is dan ook opgenomen in dat register als varend monument

Mokums Mecenaat

Daarnaast staat er een leuk artikel wat gaat over het Mokums Mecenaat. Salonboot avanti is ook lid en donateur van het Mokums Mecenaat.

Van oudsher wonen en en werken veel kunst- en cultuurliefhebbers in de Amsterdamse binnenstad. Met name aan de grachten. Zij hebben zich verenigd in een geelkring bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Doel is om de Amsterdamse binnenstad te ondersteunen . Zowel ondernemers als particulieren kunnen zich hierbij aansluiten zo hun betrokkenheid om te zetten in “iets terug doen voor de stad”. Een zogemaamd collectief mecenaat. Jaarlijks wordt een project gekozen dat typerend of speciaal is voor de binnenstad en een duidelijke relatie heeft met het “Verhaal van Amsterdam”